Rotarymøte 15. juni 2015

 

Møtet ble holdt i lokalet vårt på hotell Kong Karl, og ledet av presidenten.

 

3-minutt denne gangen var ved Berit Reppesgård, som fortalte fra sitt arbeid og beredskapsoppgaver i sivilforsvaret. Hun fortalte om nye ledere, og spennende utsikter for arbeidet som hun åpenbart trives i.

 

Hovedinnslaget var besøket fra ledelsen i Frivilligsentralen, ved daglig leder Elisabeth Fevang, som er den eneste i hel stilling, og Gjertrud Dahl Horvei, som er i en 40%-stilling. I tillegg har Frivilligsentralen en flyktningeguide-koordinator ved navn Eldri T Rosenlund, som er i 20% stilling. Men denne skal utvides da oppgavene med stadig flere flyktninger til Sandefjord, har behov for mer kontinuerlig arbeid.

Frivilligsentralen blir nedlagt hvis ikke Elisabeth Fevang får fortsette som daglig leder, kunne vi lese i SB for et par uker tilbake. Og slik ble det da, Elisabeth Fevang er bekreftet fortsatt leder, til glede for alle involverte, frivillige og brukere. Det ga applaus fra de fremmøtte rotaryanere!

 

De to delte ut brosjyrer som fortalte om virksomheten, og gjennomgikk den med kommentarer.

Vi fikk vite at de relativt nye kontorlokalene i Stockflethsgate 6-8 er glimrende for virksomheten. De ligger sentralt, og det er lett å stikke innom.

Der er det planleggingsmøter, samlinger av mange slag, og stedet for sosialt samvær og lunch for de ansatte og frivillige.

En nøkkelaktivitet er alle bilene, 5 i tallet, som drives og passes på av sjåførene.

Med dem henter en folk til aktiviteter på sentrene, eller hjelpekjøring til sykehus, tannlege etc., som det blir ringt om fra pårørende, hjemmesykepleien,  eller andre.

Det trengs flere sjåfører, og andre frivillige.

Arbeidet har mange grener, som det ble fortalt om:

Transporttjenesten, tilbringertjeneste med bøker, flyktningehjelp, følgetjeneste for dem som ikke klarer nødvendige ærender alene, besøkstjeneste, som gir mange nye kontakter til glede både for dem som er besøkere, og de som får besøk.

Natteravntjenesten administreres av Frivilligsentralen. For å være med på dette må en være minst 20 år. Ingen aldersgrense oppover. Den eldste de har hatt med i det siste er 77 år, og meget entusiastisk!

Videre er det hobbygrupper, samtalegrupper, turgrupper, hjelp til å fylle ut elektroniske skjemaer,

og det holdes kurs.

Frivilligsentralen er ikke kommunal, med lønningene bevilges av kommunen.

Det er gode forbindelser med andre institusjoner.

Budsjettet pr. år er på vel 2 millioner.

Pengene kommer inn ved kommunale bevilgninger, statlige overføringer, og en rekke frivillige gaver. Og det søkes fra en rekke legater etc..

Disse gavene er betydelige, og gis ofte av dem som får god hjelp fra de engasjerte i dette arbeidet.

Frivilligsentralen har hatt andre navn tidligere, med denne virksomheten begynner å «trekke på årene», i og med at det snart skal feires 50-årsjubileum.

 

Referent Roar Bredal