Referat møte 18. mai

 

Presidenten ønsket velkommen og gikk gjennom noe Rotary stoff.

 

Jørgen gikk i sitt 3-minutt gjennom valgene til menighetsråd og bispedømmeråd i Den norske kirke. Pga uenighet om spørsmålet om kirken skal vie og ansette personer av samme kjønn er det oppstått den situasjonen at det i 9 av 11 bispedømmer er stilt en alternativ liste over kandidater til valgene. Den alternative listen er åpen for at vigsling av personer og vielse av samme kjønn kan skje. Det var bare 14% som stemte ved siste valg, så kirken har bevilget 80 mill til promotering av valget.

 

Selv om Jørgen hadde et 3-minutt åpnet Thor Asbjørn for et innlegg av Roar Bredal. Han synes at den homo listen ikke er riktig, for spørsmålet er ikke så viktig i alt det kirken skal forholde seg til. Den norske kirke er en av de frieste i forhold til staten, så Roar ønsket seg tilbake tilbake til tiden da kirken lå inn under staten. Den gang var den økonomiske situasjonen tryggere. I dag kommer 50% fra staten, 25% fra kommunen og 25% samler menigheten inn.

 

Jørgen opplyste etter en diskusjon om Politiets våpenbruk, at Våpenhuset i kirken ble bygget etter pålegg av Kongen  i middelalderen for å kunne oppbevare kanoner, kuler og krutt trygt bak murvegger. Håndvåpen tok man likegodt med inn i kirken.

 

Brian orienterte litt om politiets våpenbruk. De yngre vil gjerne ha våpen permanent, mens de eldre er motstandere av dette. Håndvåpen med 2-grep (maskingevær) er mer treffsikre enn pistoler med 1-grep. Våpen blir brukt for å forhindre vold.

 

Thor Asbjørn orienterte om et prosjekt i Birzai, hvor en familie, som har mange fosterbarn ønsker å isolere huset de bor i. Til samme huset har vi tidligere bidratt med dusj, WC etc som mannen i huset har montert selv. Budsjett kommer.

 

Det kan være mulig at vi får et sommerbesøk fra medlemmer av Birzai RK.

 

Jule pakking av klær etc vil skje på Bondens gamle gartnerianlegg  og det er snakk om å kjøpe inn den 4. shelter boksen.