Referat fra mandag 9.2.15

 

Innkommende President Hanne ønsket velkommen i Thor Asbjørn sitt fravær. Hun minnet oss på utvekslingsstudenten vår Marguerite, som p.t. bor hos Hanne. Marguerite sliter litt med nettverksbygging, derfor anmodet Hanne oss om at klubbmedlemmene gjerne må invitere henne på middag, kino, tur eller andre ting som kan være hyggelig for henne å være med på.

 

Roar hadde 3 min, og forklarte oss når «den stille uke» er (fra palmesøndag til 1. påskedag) og når påskeuka egentlig er (fra 1.påskedag til 1.søndag etter påske). Disse ukene har egne liturgiske farger, henholdsvis lilla og hvitt. Lilla representerer ettertenksomhet/ sorg, mens hvitt står for glede.

 

Kveldens foredragsholder var rektor på Sandefjord Videregående skole (SVGS), Harald Møller. Han har vært knapt ett år i stillingen, men virker som å ha god oversikt og tydelige mål for arbeidet sitt. SVGS er landets største videregående skole med 2060 elever, 370 ansatte, har et areal på ca. 35 000 m2 og man kan høre ikke mindre enn 36 ulike språk på skolen. SVGS har de fleste utdanningsprogram innen studiespesialisering og yrkesfag. Budsjettet er på 223 mill.kr, der ca. 90% er bundet i faste utgifter. Skolens visjon er «Mangfold og Muligheter, hvor kunnskap og trivsel former din framtid». Harald Møller tok oss med gjennom skolens arbeid, de ulike studievalgene både innenfor yrkesfag og studieforberedende linjer. SVGS har også en internasjonal linje (International Baccalaureate; IB) der all undervisning foregår på engelsk. Skolen er opptatt av at yrkesfag og kombinasjoner av dette med løp som også gir studiekompetanse, skal få mer oppmerksomhet. Dette siste er et 4-årig løp der elevene kombinerer det å være lærling med lønn med studieforberedende fag. Fremtidens kompetansebehov ligger i yrkesfaglige utdanninger sa Møller. Han fortalte også om fokuset SVGS har for å unngå frafall fra skolen i viktige ungdomsår. Skolens målsetting innen 2017 er at 85% fullfører og består, 95% nærvær av elever og 97% av alle elever fullfører utdanning. Det siste betyr at elevene fullfører årene på videregående, men kanskje stryker i ett fag. Avslutningsvis kunne Harald Møller fortelle at skolen har mer oppmerksomhet på evaluering av elevenes læring, og kvaliteten på lærernes arbeid og formidling i klasserommet.

Som vanlig var det god aktivitet i form av spørsmål fra klubbens medlemmer til foredragsholderen, som ga oss en interessant klubbkveld.

 

Berit Reppesgård