Referat fra SØRK- møtet 24.11.14:

3-minutt med Hanne, som fortalte om et spennende prosjekt NAV i samarbeid med Sandefjord Kystkultursenter på Huvik for å få ungdom i arbeid. Prosjektet går ut på å få å få ungdomene engasjert i praktiske ting som maling, matlaging, trearbeider og mekaniske arbeider.

 

Regiondirektør Kristin Saga i NHO Vestfold åpnet friskt med et stev fra Telemark før hun gikk inn i  en omfattende foredrag om næringsutvikling i fylket vårt. NHO Vestfold har 1025 medlemsbedrifter en liten økning de siste årene. Saga hevndet at fylket har utfordinger og muligheter. Næringslivet består av ca. 22.000 bedrifter, de fleste er mindre bedrifter hvorav mange er enkeltmannsbedrifter. Det er ikke så mange større bedrifter. En bedrift som er viktig for de ufaglærte er Komplett ASA, som har et godt program for opplæring innen bedriften. Antall offentlig ansatte øker. Tradisjonell industri minker, mens ny industri øker antall ansatte. Vannbehanlding består av alt fra vannkraft, drikkevann til avløpsrensing, er et nytt begrep. Viktig at vi har en oppegående næringsmiddelindustri, hvor de store bedriftene betyr mest i antall ansatte og produksjon. NHO er positiv til etablering av IKEA, som kan gi vekst i byene hvis det tas grep.

 

Viktig at vi vektlegger naturen i vårt fylke, bomuligheter, kulturlivet for å få de beste arbeidstakerne. Arbeidsplassene følger gjerne etter. Fylkesmann Erling Lae fikk skryt for sitt arbeid med å få fart i samarbeidet innen fylket. En jernbanemann sa at han bygger ikke skinner, han forandret fylket. Den nye E18 er et tydelig eksempel på dette. Det går kanskje mot større kommuner, kanskje mot Vestfold kommune?