Referat fra SØRK- møtet 03.11.14:


 

Innkommende Hanne ønsket velkommen og minnet om peismøtet 17. d.m.

Hun fortalte også at vår utvekslingstudent, Marguerite, føler seg litt ensom og ønsker kontakt. Hun bor hos Arlild Braa Norli tlf 33 47 03 17 eller 47 60 76 14.

 

I 3-minuttet fortalte Andreas om sin hobby Geocaching - orientering ved hjelp av en GPS eller smarttelefon. Last ned koordinater på et post til GPS'n og løp ut og finn posten! Poster finnes nesten overalt. 10 i Sandefjord sentrum! Liten som en mynt eller mye større.

 

Seksjonssjef Eli Hansen orienterte om forvandlingen av gamle Sandefjord sykehus til Lokalmedisinsk senter. Fysisk er ombygningen i gang ved at det gamle sykehuset er bare et skall og påbygg er i gang. Senteret har som målsetting  å være  et sykehjem med sykehusfunksjoner, å gjøre forholdene best mulig for både pasienter og fagfolkene og frivillige. Målet er bl.a. mestring, læring og konsentrasjon av kompetanse. Her skal følgende flytte inn: pasienter fra Nygård (ikke de demente), hjelpemiddelsentralen, pasienter som trenger rehabilitering, øyeblikkelig hjelp på legevakt, litermedærpost (opphold etter sykehusbehandling), lindrende avdeling, korttidsavdeling. Senteret blir attraktivt som arbeidsplass pga de gode faglige miljøet som allerede er og som kommer.

 

Nygård blir mest for demente (og bør fikses litt opp) og Lunden blir nedlagt, da bygningen er for dyr å drive.  Senteret blir et tillegg til Kysthospitalet. Det er tatt høyde for en sammenslåing med Andebu og Stokke da senteret er beregnet for en befolkning på 60.000.