Referat fra SØRK- møtet 13.10.14:


Presidenten ønsket velkommen med Rotarystoff og en munter historie.

Jan Poppe-Jensen fortalte om Iacob Fleischers fall og om hvordan det stod til nå. Vi ønsker Iacob god bedring og sender gode tanker fra alle i klubben! Ta kontakt med Tove Fleischer om du vil besøke Iacob.

 Martha Kruge minnet oss om å sende henne en e-post, om vi ønsker å få Rotary Norden tilsendt elektronisk. Dersom noen mangler passord til medlemsnettet, så kontakt Martha.

Presidenten minnet om behovet for sjåfører i forbindelse med TV-aksjonen på førstkommende søndag. Det blir sendt ut informasjon via e-post til medlemmene.


Pelle From holdt 3-minutt. Han fortalte to gode og selvopplevde historier fra politihverdagen. Historiene lokket fram smil og latter!


Brian Jacobsen holdt kveldens foredrag. Tittelen på foredraget var Verdens høyeste motorsykkeltur.
Vi ble tatt med på en fantastisk 18-dagers reise i India. Turen ble gjennomført i august/september i år. De var 7 deltakere og 2 reiseledere i følget. Brian kjørte en flott Royal enfield Bullet 500. Den er produsert i India. De nådde målet: Himalaya 5602 MOH. En mekaniker var også med. Hans innsats var uvurderlig, forstod vi.

Brian fortalte engasjert om turen og understreket at selve veien til toppen med alle opplevelsene ble selve reisen for ham. Her var mange inntrykk og store kontraster: barnearbeid, fattigdom, organisert tiggervirksomhet, men også livsglede, skolebesøk, vennlige og imøtekommende mennesker. De smale veiene (Flåklypaveier) og standarden på dem samt de stupbratte fjellsidene gjorde stort inntrykk på oss alle. Vi så flere videosnutter og ”kjørte” sammen med Brian på disse dårlige veiene. Selv det var nervepirrende. Dette må ha vært en tøff tur!

Brian fortalte oss at dette hadde vært gøy, ikke farlig. De kjørte ikke så fort. Vi er glade for at det gikk bra og nesten uten uhell. India har virkelig storslått natur. Turen anbefales!
Brian anbefalte en bok om India og livet der: Balansekunst skrevet av Rohinton Mistry.


referent Eva Lill