Referat fra SØRK- møtet 22.09.14:


 

Presidenten ønsket velkommen med Rotarystoff og en god historie.

 

Vedprosjektet: Det er solgt godt over 300 sekker nå. Thor Asbjørn trenger hjelp til utkjøring i morgen tirsdag 23. Det er oppmøte hos Andreas i morgen kl. 18.00.  

 

Banner fra Rotaryklybb i Spania: Solveig Steen-Firing overrakte flott banner fra Albacete Rotaryklubb til presidenten. Klubben der ønsker å bli vår vennskapsklubb. Vi er flere som har lyst på en tur til Spania. J

 

Medlemsverving: Rotary International deler nå ut egne ”nåler” i fm medlemsverving. Martha K. fikk en nål for å ha vervet 1 nytt medlem. Eva Lill fikk 2 nåler, for å ha vervet 2 nye medlemmer.

 

Påmelding til hygge på overtid mandag 29.09.14. Det blir krabbelag hos Knut Sperre (Forum).

 

Petter G. holdt 3-minutt. Han snakket om 2 temaer:

Han gleder seg til turen til Kenya. Stikkordet er kultur. Det er veldig spennende å møte igjen en helt annen kultur. Norge og Kenya representerer to ytterpunkter. Det å møte forskjellighet, gir økt toleranse og forståelse.

Tur til Stockholm og Nobelmuseet: Hvorfor deler Norge ut Nobels fredspris? Nobelstiftelsen i Stockholm ble etablert i 1901. Da var Norge i union med Sverige. Nobel mente at Norge var best egnet til å dele ut prisen på dette tidspunktet.

 

Kveldens hovedtema var utbyggingen av fjernvarme. Vi hadde besøk av Jomar Sætre fra Statkraft. Han fortalte hvordan fjernvarme fungerer og hvorfor det satses på fjernvarme. Videre orienterte han om arbeidet i Sandefjord, status for bygging og videre planer.

Her er noen stikkord fra foredraget:

 

Sætre møtte en engasjert og aktiv gjeng. Det ble tid til mange spørsmål og refleksjoner.


referent Eva Lill