Referat fra SØRK- møtet 01.09.14:

 

Vi hadde besøk av utvekslingsstudent Margerit, tilknyttet Rotary foundation som Sandefjord od Sandefjord Øst Rotary klubb har felles ansvar for. Hun er fra Canada, skal være her i 10 mnd. og går på musikklinja på SVGS. Hun hadde allerede etter 3 uker lært en del norsk! Alle oppfordres til å inkludere henne i hyggelig samvær!
 
Knut Erik Schou innledet med 3-minutter om medlemsverving. Han oppfordret alle til å foreslå personer, også familie!

Horten Rotaryklubb skal ha en informasjonssamling 21.oktober: "Rotary: Kort og godt" hvor alle kan melde seg på (100 kr i deltager avgift).

Tor Steinar Mathiassen, leder av Planutvalget i Sandefjord kommune, ga en grundig og interessant presentasjon av arbeidet i Planutvalget.
Planutvalget har 11 medlemmer, 6 fra Høyre, 2 fra FrP, 2 fra Arbeiderpartiet og 1 fra SV,
Utvalget behandler klager på byggesaker i henhold til Plan og bygningsloven. Hovedprinsippet er "Likhet for loven". Samtidig må det brukes skjønn fordi estetikk og avveining mellom forskjellige interesser står sentralt.
De vanligste klagesakene gjelder nabotvister både på hus og hytte som gjelder tap av utsikt, ønske om privat brygge, bygging i 100 m beltet, reklameskilt, m.m.
Et annet viktig arbeidsområde for utvalget er Kommuneplanen. Bygging i bynære eller omkringliggende områder, næringsinteresser, jordvern, rekreasjon, kultur og bevaring er interesser som må veies mot hverandre.
Bynære rekreasjonsområder som Midtåsen, Hjertås, Preståsen, m.m. og bygninger i Kongensgate og Hystadveien står i en særstilling når det gjelder bevaring.
Hovedgater utpekt for handel er Jernbanealéen, Storgata og Kongensgate, mens Aagaards plass er tiltenkt en kulturell rolle.

referent Anne Lill