Referat fra SØRK- møtet 04.08.14:

 

Presidenten ønsket alle velkommen til møte, og særskilt kveldens foredragsholder Marcus Petterson, linjedirektør i Fjordline. Vi fikk også vite at Thor Asbjørn, Hanne og Pelle med ledsagere deltar på Distriktskonferansen i Kristiansand i september. Presidenten fortalte videre en morsom anekdote om Albert Einstein, og leder i programkomiteen, Brian, orienterte om høsten program. Dette blir å finne på nettet, og sikkert også som vedlegg til den ukentlige posten fra Presidenten.

 

Linjedirektøren i Fjordline, som for øvrig er Rotarianer og tidligere president i sin hjemby Strømstad ga oss et interessant innblikk i rederiets historie, han «berättade om satsningen» for oss både med videosnutter og bilder på veggen. Selskapet er opptatt av å gi sine gjester den beste opplevelsen, og for å lykkes med det, er linjedirektørens fokus å bygge service fra bunnen av. Sagt på en annen måte er han (og selskapet) opptatt av menneskene som jobber i Fjordline. Det er mellom 20 og 25 ansatte i Sandefjord, og driften fra oppstart i juni i år, har vært vellykket. M/S «Oslofjord» som trafikkerer linjen Sandefjord- Strømstad be bygget om i Finland for 30 mill. Euro, har et shoppingareal på 12 000 km2 og har sitteplasser til 1800 passasjerer. Petterson fortalte også en del om den resterende drift i selskapet, linjebåtene som går mellom Bergen. Stavanger, Hirtshals og Langesund. Dette er moderne, gassdrevne fartøy. I tillegg finnes en rute mellom Hirtshals og Kristiansand, en såkalt «fjordcat», hurtigrute.

 

Linjedirektøren hadde en klar oppfatning av at ferjetrafikken mellom Sandefjord og Strømstad har en stor betydning for byen vår. Han har rukket å bli «förtjust» i Sandefjord og de kvaliteter byen har, ikke minst når det gjelder maritim virksomhet og den sjøfartshistorie byen vår kan være stolt av.

 

Avslutningsvis var det i kjent SØRK- ånd mange gode og reflekterte spørsmål, som Petterson ga gode svar på. Han håpet «støyen» rundt avgangs- og anløpstider ville stilne, slik at man kan komme til en god løsning, og at de to selskapene kan seile side om side i gjensidig forståelse og til det beste for passasjerene.

 

Referent: Berit